чай бабини зъби

чай бабини зъби

Производител:Родопско Биле
Код на продукт:184
Наличност:В наличност
Цена: 2.65 лв

Бабини зъби, 50гр.

Вълшебните свойства на билката бабини зъби

Билката бабини зъби стимулира както половата система, така и растежа и укрепването на мускулатурата. Ето защо билката бабини зъби е част от състава на редица хранителни добавки за спортисти и лекарства за потентност и фертилитет.

Как се ползва билката бабини зъби:

Билката се консумира под формата на чай – пет супени лъжици от лечебното растение се запарват в литър вода и сместа се остава да престои едно денонощие, след което се прецежда. Пият се по 3-4 супени лъжици три пъти на ден след ядене, като дозата с всеки изминал ден може да се увеличава.

Бабини зъби (Tribulus terrestris, демирбозан) е едногодишно тревисто растение. От основата на корена излизат многобройни тънки, пълзящи, дълги до 80 cm стъбла. Листата са чифтоперести, срещуположни, с елипсовидна форма. Цветчетата са сравнително дребни, лимоненожълто оцветени, разположени поединично в пазвите на листата.

Плодът е покрит с шипове. След узряването си се разпада на 5 орехчета, също покрити с шипчета. Стръковете и листата са окосмени с белезникави власинки.Разпространено е по песъчливи и каменливи места, край пътищата и като плевел в лозята и окопните култури.Растението е топлолюбиво и компактни находища се срещат в Южна България и по Черноморието.

Билката има диуретично действие и слабо изразен тонизиращ ефект и се употребява при камъни в бъбреците. Основното действие е стимулирането на половата система. До узряването на семената растението е слабо отровно. Екстрактът от тази билка стимулира производството на лутенизиращ хормон, който от своя страна влияе пряко върху производството на тестостерон. Повишеното ниво на тестостерона води до повишаване на силата, мускулния растеж, удължава ерекцията и потентността.

Растението Бабини зъби има успокояващо действие върху централната и вегетативната нервна система и местно дразнещо действие, предизвикващо нахлуване на кръв към раздразнените места. Бабини зъби се прилага и при оскъдна и нередовна менструация, хронично възпаление на половите органи у мъжа и жената, невралгия, мигрена, спазми на жлъчните пътища, на стомаха и червата, проблеми с простата, бронхит, коклюш и др.

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър