Био чай Лавандулов цвят 20гр. Тронка

Био чай Лавандулов цвят 20гр. Тронка

Производител:ТРОНКА
Код на продукт:1447
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 3.69 лв

Лавандулата е известна като ароматично растение още от древността. Тя се използва широко и в народната медицина.
Етеричното масло, което се извлича от цветовете намира широка употреба в парфюмерията, за ароматизиране на сапуни, в производството на бои и лакове и др.
Лавандулата е ценно медоносно растение. От 1 дка пчелите набират 10–18 кг мед.

Лавандулата е известна с успокояващите и обезболяващите си свойства.Изсушените китки също така прогонват молците и комари, а ако ги аранжирате творчески, могат да бъдат и красива декорация на дома ви.

 

Вътрешно приложение: 1 с.л. от билката се залива с 400 мл. вряла вода. Кисне 1 час. Пие се по 100 мл. 15 минути преди ядене, 4 пъти дневно.
рецепти:

1. Чай: малко сушени цветове от лавандула (до 1 супена лъжица) се залива с кипнала вода и се оставя да престои около 10-15 минути в затворен съд, за да не се изпарява етеричното масло.
След като се охлади, може да се добави мед на вкус. (меда да не се слага в горещ чай, за да не се губят някои от полезните му съставки)
2. Лавандулова лимонада:

Във вече готов поизтинал чай добавяме сока от половин лимон и мед на вкус.

3. Отвара за уморени ходила:

Бърза, лесна и много удобна за вашата ваничка за масаж на стъпалата. Ако нямата такава, работа върши и добрият стар леген, наличен във всяка къща. Предимството на ваничките за крака е допълнителното стимулиране на ходилата с механичен масаж от водните мехурчета, които тя образува. Няколко стръка се накисват в съд с много гореща вода. След като билковата смес за вашите крака вече е добила нормалния си цвят, се сипва студена вода, за да направим температурата на водата приятна. Така готовата отвара се изсипва във ваничката или легена и остава само да и се насладите максимално.

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           ДобърСвързани продукти (1)