Киноа 500гр. конв.

Киноа 500гр. конв.

Код на продукт:1250
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 8.00 лв

Историята на Киноата започва от Андите в Южна Америка. Била е основна храна в Имерията на Инките. Киноата е храна, която може да оцелее при най-различни условия. Тази адаптация на културата позволила на инките да я използват за храна стотици години. В наши дни Перу продължава да бъде най-големия производител на киноа в света. Интересът към киноата постепенно се разпространява в Индия и други части на Азия (включително Япония), а също така и в Африка и някои части от Европа. Агрикултурната организация на Обединените Нации сочи се, че 2013 е „Международната година на Киноа”.
  Киноата има голяма хранителна стойност. Смята се за богат източник на протеин, благодарение на съдържащото се солидното количество лизин и изолевцин. Източник е и на есенциални мастни киселини или мононенаситени мазнини (като олеиновата киселина). Също така, киноата е добър източник на вит. Е. Има голяма концентрация на калций и други минерали, както и богатство от антиоксиданти (кверсетин и кемпферол).
  Има противовъзпалително и антиоксидантно действие, намалява риска от алергии. Използва се при диабетици, като намалява и риска от появата на диабет. Ключът е високото съдържанието на фибри и протеини, нужни за поддържането на нормални стойности на кръвната захар. Киноата е впечатляваща и уникална храна, сред другите зърнени култури, с изобилието си от фитовещества и положителните им ефекти.
 
Препоръчителна употреба:
преди употреба зърната трябва да се измият добре под течаща вода. Вари се като ориза - залива се с вода в съотношение 1:2 и след като водата кипне, се оставя на слаб огън 15-20 минути.
 
Хранителна стойност за 100g:
 
Енергийна стойност (kcal)    356
Мазнини (g)    7,1
- от които наситени мастни киселини (g)    0,96
Въглехидрати (g)    55,70
- от които захари (g)    3,5
Белтъци (g)    13,7
Сол (g)    следи
 
Произход: Боливия

Съхранение на продукта: на сухо и прохладно място.

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър