Разтворими фибри Белфибра/бр.

Разтворими фибри Белфибра/бр.

Код на продукт:1487
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 0.69 лв

Фибрите, наричани още хранителни влакнини или баластни вещества, са изключително важни компоненти на едно здравословно меню. Те представляват растителни вещества – въглехидрати със сложна химична структура, които не се преработват или частично се преработват в човешкото тяло и спомагат не само за оптималното функциониране на стомашно-чревния тракт, но и за поддържане на оптимални нива на кръвна захар и липиди (известни под общото наименование „холестерол“).

Фибрите, най-общо, биват два вида – разтворими и неразтворими, които се съдържат в различни пропорции  в различните видове непреработени растителни храни. Европейската агенция по безопасност на храните препоръчва среднодневен прием на фибри между 25 и 30 грама разтворими и неразтворими фибри. предвид факта, че днес приемаме голяма част от калориите си от индустриално преработени и рафинирани хранителни продукти, може да се обобщи, че набавянето на това количество е трудно за едни и направо невъзможно за други представители на съвременното общество.  

Ето защо включването на BelFibra в дневното ни меню може да го балансира и да ни осигури достатъчен прием на влакнини. BelFibra са разтворими фибри на прах, които напълно се разтварят в негазирани напитки и меки храни, като не се сгъстяват и не предизвикват подуване. Те нямат вкус и мирис и могат с еднакъв успех да бъдат инкорпорирани както в студени ястия и напитки, така и в храната, която готвим, без да бъде нарушена тяхната структура и здравословен ефект.

 

Състав:

100% пшеничен декстрин

1 доза (5 г пакетче) съдържа 4 грама разтворими фибри и е с енергийна стойност 10 ккал

Съдържание на глутен под 3 милиграма на 1 килограм

Напишете ревю



Note: HTML is not translated!

Лош           Добър



Свързани продукти (1)