Био сироп от рожков 350гр.

Био сироп от рожков 350гр.

Код на продукт:1090
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 11.95 лв

Сиропът от рожков се добива от самите шушулки на дървото и притежава мек и сладък вкус. Чудесен заместител на меда и захарта. Придава отличителен и чудесен аромат на ястията или печивата, в които е използван. В традиционната медицина е познат като средство против кашлица и възпалено гърло. С високо съдържание на калций.

 

Фирмата Creta Carob специализира в производството на различни биологични продукти от рожкови шушулки. Намира се в малко село на остров Крит. В своята производствена технология, те съчетават древни практики с модерни технологии.

 

Рожковите дървета предпочитат сух климат и почви без гъбички и вредители. Поради тази причина, употребата на химически препарати не е необходима. През първите 15 години от своето посяване, то не ражда плодове, но за това време израства на височина от около 15 м. След този период започва да оформя шушулки, напомнящи тези на баклата, които със своето узряване започват да придобиват лъскав тъмнокафяв цвят. Прахът, приготвен от тях съдържа 8 % протеини, богат е на витамини А, В1, В2, В3 и D и е с високо съдържание на калций, фосфор, калий, магнезий, желязо, манган и мед.

Употреба:

За подслаждане на торти, тахан, топли и студени напитки, бисквити и сладък ориз. Идеален топинг за кисело мляко с плодове или сладолед.

Хранителна информация за 10 г:

Енергия - 25 kcal

Протеин - 2%

Мазнини - 0.4%

Въглехидрати - 66%

Калций - 24.3%

Витамин B9 - 2.1%

Витамин D - 16%

 

Съдържание:

Сироп от шушулки на дърво Рожков (Ceratonia siliqua).

 

Произход:

Гърция

350 г

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър