Био пресовани ядки от киноа 250гр.

Био пресовани ядки от киноа 250гр.

Производител:Био Класа
Код на продукт:1219
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 7.80 лв

 

Киноата е растение, което е познато от древните инки и е била наричана "царица на зърнените култури". Подобрява значително функциите на стомашно-чревният тракт, стимулира метаболизма. 

Киноата има голяма хранителна стойност. Смята се за богат източник на протеин, благодарение на съдържащото се солидното количество лизин и изолевцин. 

Източник е и на есенциални мастни киселини или мононенаситени мазнини (като олеиновата киселина). 

Също така, киноата е добър източник на вит. Е. Има голяма концентрация на калций и други минерали, както и богатство от антиоксиданти (кверсетин и кемпферол).

Има противовъзпалително и антиоксидантно действие, намалява риска от алергии. Използва се при диабетици, като намалява и риска от появата на диабет. Ключът е високото съдържанието на фибри и протеини, нужни за поддържането на нормални стойности на кръвната захар. ). Киноата е впечатляваща и уникална храна, сред другите зърнени култури, с изобилието си от фитовещества и положителните им ефекти.

Тя е излключително богата на протеини ( 14-20%), съдържа всички осем незаменими аминокиселини, източник на витамини В и Е, съдържа цинк, магнезий, манган и фосфор, а също и голяма порция фибри. 

Не съдържа глутен, което я прави и много подходяща храна за подрастващи и за болни с глутенова резистентност. Има изключително нисък гликемичен индекс. 

Още много голямо разнообразие от полезни вещества, което и дава предимство да бъде използвана при малки деца и бременни. 

Високото съдържание на протеини в киноата я прави избираема и подходяща при много спортуващи и спортисти на високо спортно ниво.

 

Историята на Киноата започва от Андите в Южна Америка- била е остновна храна в Имерията на Инките. Киноата е храна, която може да оцелее при най-различни условия и тази адаптация на културата позволила на инките да я използват за храна стотици години. 

В наши дни Перу продължава да бъде най-големия производител на киноа в света. Интересът към киноата постепенно се разпространява в Индия и други части на Азия (включително Япония), а също така и в Африка и някои части от Европа. Агрикултурната организация на Обединените Нации сочи се, че 2013 г. е „Международната година на Киноа”.

 Био пресовани ядки от киноа. Сертифициран биологичен продукт.

 

Опаковка: 250 гр.

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър