Чисто масло от карите (ший) 60гр.

Чисто масло от карите (ший) 60гр.

Код на продукт:432
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 8.75 лв

Нерафинираното масло от карите се извлича от плода на африканското дърво ший. Богато е на витамини A, E, F, което го прави чудесен естествен овлажнител. Витамин А играе основна роля в подобряването на състоянието на кожата. Консистенцията на маслото от карите е естествено твърда като може да се променя в зависимост от околната температура. Разтапя се при малко по-висока от телесната температура и се втвърдява под нея.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Нанесете върху кожата на лицето и тялото за дълбоко овлажняване и омекотяване. Чудесно за суха и зряла кожа, облекчава чувствителните и раздразнени участъци от кожата. Попива лесно, подходящо е и като успокояващ лосион за след слънце.

СЪСТАВ (INCI):

*Butyrospermum parkii butter (Био нерафинирано масло от карите).

 

Съхранение: Не забравяйте, че маслата не обичат високи температури. Ако оставите кутийката на плажа или на много топло място, маслото ще се разтопи и е възможно да се получат малки бучици. Това е нормално и не трябва да ви притеснява - може отново да използвате любимото си масло, което е по-меко и с лек пилинг ефект.

Съхранявайте далеч от слънчева светлина и по възможност на тъмно и хладно място.

100 г

Масло от КАРИТЕ

100% чисто и нерафинирано масло от карите (ший). Добива се от ядивните плодове на африканското дърво Butyrospermum Parkii. Има бежово-кремав цвят („слонова кост“) и характерен опушен аромат. Основен поминък на населението на юг от Сахара, ценното масло се използва от векове в разкрасителните ритуали и в кухнята и може би затова по тези ширини е известно още като „женското злато“. Освен че готвят с него, жените в Буркина Фасо, Нигерия, Гана и Мали приготвят домашен сапун, восък за свещи, овлажняват лицата си, омекотяват напуканите си устни и пети, подхранват косите си.

КАЧЕСТВА:

Овлажнява

Маслото от карите хидратира, омекотява и балансира кожата. Повлиява добре сухата и зряла кожа, включително и по-специфични състояния като екзема. Дълбоко проникващите му свойства го правят подходяща грижа за напукани устни и пети, загрубели лакти и колена.

Потушава възпаленията

Естествените му противовъзпалителни качества облекчават болезнените усещания при повърхностни рани и изгаряния, премахват чувството за опъване след излагане на слънце, изсветляват белези и стрии, намаляват паренето при ухапване от насекоми, отпускат мускулите след тежки физически натоварвания.

Антиейдж действие

Маслото от карите подобрява еластичността и гъвкавостта на кожата, което обяснява антиейдж ефекта, открит от африканките още в древността. Това се дължи на комбинацията от мастни киселини, феноли (притежават антиоксидатни свойства), витамин А и Е. Те действат синергично, стимулирайки производството на колаген в кожата и предпазвайки от образуване на свободни радикали на клетъчно ниво.

СЪСТАВ

Маслото от карите съдържа следните мастни киселини:

олеинова (40-60%)

стеаринова (20-50%)

линолова (3-11%)

палмитинова (2-9%)

линоленова (<1%)

арахидова (<1%)

 

Топи се при около 38°C (много близко до човешката телесна температура). Ето защо е твърдо на стайна температура, но бързо омеква при контакт с кожата и попива лесно.

Как се извлича нерафинираното масло от карите:

 

Отделяне:

Външната пулпа на плода се отделя, а зърната се оставят да изсъхнат, след което се премахва твърдата им обвивка.

Надробяване:

Това става с помощта на хаван и чукало.

Екстракция чрез студено пресоване:

Маслото се извлича по механичен път чрез студено пресоване.

 

Напишете ревю



Note: HTML is not translated!

Лош           Добър