Чисто масло от карите (ший) 90гр.

Чисто масло от карите (ший) 90гр.

Код на продукт:432
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 15.35 лв

Нерафинирано масло от карите, богато на витамини А, Е и F. Използвани са ядките на диви дървета, а маслото се извлича, без да се използва хексан или други химикали, не е избелвано или ароматизирано. Без консерванти, оцветяващи агенти или добавки. Цветът на чистото масло от карите може да е различен в различните партиди или в различните периоди на годината - от светло до бледо или наситено златножълто. Заради липсата на химикали в него, маслото е с ядков аромат.

Нерафинираното масло от карите има много приложения - за омекотяване на суха кожа, напукана или кожа със слънчеви изгаряния, предпазва от бръчки, използва се за третиране на стрии, екземи, малки ранички, за балсам за коса, ухапвания от насекоми, артрит, болки в мускулите, изгаряния, гъбични инфекции. В някои изследвания е показано, че маслото от карите предпазва от вредните UV лъчи. Топи се при около 40˚С. Отначало е малко твърдо, но след като го разтъркате между ръцете, бързо омеква.

Внимание: Никога не разтопявайте маслото от карите в микровълнова печка, защото така се унищожават ценните съставки. Можете да разтопите на водна баня, като го сложите в друг съд с вода.

Забележка: Маслото от карите (shea butter) съдържа вещество, подобно на латекса, затова може да предизвика алергична  реакция при хора, чувствителни към латекс.
Веган. Продуктът не е тестван върху животни.
Повече за разликата между базисните и етеричните масла, четете ТУК

Състав:
чисто масло от карите 

90 г

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър