Хлорела на прах 125гр.

Хлорела на прах 125гр.

Код на продукт:429
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 17.95 лв

Сурова Хлорела  с разбита клетъчна стена и сертифицирана като органична.

Хлорелата е едноклетъчно, зелено водорасло, част от семейство Chlorophyta. То е със сферична форма и размер от 2 до 10 μm диаметър. Хлорелата има несмилаема нишковидна обвивка, зад която се крият хранителните й съставки. Сушената хлорела съдържа около 45% протеини, 20% мазнини, 20% въглехидртати, 5% фибри и 10% минерали и витамини. Поради вискоия й протеинов състав, тя е предпочитан хранителен източник за много хора. Богата е на бета-каротин, витамини от групата В, вит. Е и С, магнезий, натрий, калций, цинк, желязо, ДНК и РНК, както и ензими като хлорофилаза и пепсин.

Почистване на кръвта и снабдяване с кислород
Благодарение на съдържанието на фибри, които се свързват с тежките метали и пестицидите, хлорелата служи за изхвърляне на метаболичните отпадъци от организма. За правилното функциониране на тялото ни е нужно чисто кръвообръщение, богато на червени кръвни телца, които служат за пренос на кислород. Хлорелата, също така, е богата на хлорофил, който от своя страна е много подобен на хемоглобина. Хемоглобинът е протеин в червените кръвни телца, който пренася кислород до важни органи на тялото ни. Единствената разлика между хлорофила и хемоглобина е магнезиевата молекула в ядрото на хлорфила, за разлика от молекулата желязо в това на хемоглобина. Съдържанието на Магнезий е изключително важно за сърдечния ритъм. Също така, хлорофилът помага за образуването на червени кръвни телца и се препоръчва при анемия. 
Подобряване на храносмилането
Поради съдържанието на храносмилателни ензими хлорофилаза и пепсин, Хлорелата подобрява храносмилането и спомага при запек.
Балансиране на киселинността
Хлорелата също е алкална храна, която подпомага балансирането на рН в организма. За тялото ни е изключително важно да бъде поддържан неутрален PH баланс (около 7.2-7.4). За жалост повечето хора се хранят ежедневно и основно с топлинно обработена храна, fast food и безалкохолни напитки (с PH около 2.7) като това води до дисбаланс в стойностите на PH. Киселинната среда води до редица заболявания, неприсъщи за алкалната.

Хлорелата предпазва от сърдечни заболявания, намалява кръвното налягане и холестерола, забавя процеса на стареене.
Дневен прием на Хлорела
Нашата органична Хлорела е чудесна храна! Тя съдържа всички важни за здравословния живот компоненти. Препоръчваме дневна доза от 3-5 грама (1 чаена лъжица = 3 грама), приети около половин час преди хранене за най-добър храносмилателен резултат. Хлорела на прах можете да си разтворите със сутрешния прясно изцеден сок, фреш или закуска с овесени ядки.

Тези които за първи път консумират хлорела: най-добре започнете с минимални количества на ден. Например по една лъжичка за целия ден, за да я усетите вкусите и установите как ви действа. Ако не обичате аромата на водорасли (някои хора не харесват силния мирис на хлорела и спирулина), комбинирайте с банан, ванилия или канела.

 

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър