Хума 500гр. зоя

Хума 500гр. зоя

Код на продукт:850
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 3.50 лв

* От България
* Добита ръчно, без допир с метал
* Сушена на слънце


Хумата представлява глина, като оригиналното й предназначение е за изработка на керамични съдове, порцелан и хартия. В народната медицина обаче e ценена като разкрасително средство с благотворно влияние върху кожата и косата. Известна е още като каолин – наречена така на хълма Каолинг в Китай, където са открити най-големите находища. Тази хума идва от България, където също се среща естествено. Добита е ръчно, на буци без участието на метал, за да се запазят всичките й свойства. 

Препоръчва се най-вече при мазна и склонна към акне кожа - има свойството да отнема излишната мазнина и да прочиства запушените пори, като оставя усещане за по-плътна кожа след третирането. Хумата подобрява и циркулацията на кръв, с което облекчава възпалителните процеси. Ползвана вместо шампоан, тя прави косъма по-плътен, подхранва и придава обемна косата. Счита се, че свойствата й се дължат на естествените минерали, които влизат в състава й и най-вече на алуминиевия оксид и на силиция.

Начин на употреба:

Смесете хумата в неметален съд с вода в съотношение 1:2 и добавете няколко капки етерично масло по желание. Нанесете като маска за лицето 1 път седмично за 15 минути. Използвайте за почистване на лицето и шията чрез втриване и изплакване с топла вода 1-2 дневно. Може да я използвате и вместо шампоан – нанесете първо в корените, после в краищата и оставете за 20 минути преди да отмиете. 

Състав:

хума (kaolin)

500 г

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър