ЗДРАВЕ

Rss
Пуликувано в: ЗДРАВЕ Плреглеждания: 889 Коментари: 0

Хипократ е казал: "Нека храната бъде твоето лекарство и твоето лекарство бъде храната".

Ще ви покажем 10 храни, чиито форми наподобяват онези човешки органи, за които са полезни. За съжаление, съвременното общество и медицината игнорират до голяма степен ролята на това, което ядем, и не обръщат внимание на взаимовръзката между храната и болестите, както и между храната и здравето. Време е да променим това, нали?

Виж още...
Пуликувано в: ЗДРАВЕ Плреглеждания: 268 Коментари: 0


„Кръвта е дар за живот. Благодарим ви! “ – това е мотото на стартиралата още през 2004 година инициатива 14 юни да бъде отбелязан като специален ден за честване на доброволното кръводаряване и за изразяване на благодарност към безвъзмездните кръводарители.

 

Виж още...
Пуликувано в: ЗДРАВЕ Плреглеждания: 617 Коментари: 0

Мака, корен, който принадлежи към семейството на ряпата, най-често се предлага в прахообразна форма. Отглежда се в планините на Перу и е наречен "перуанския женшен." Дълго са изследвани неговите ползи и от скоро става известен като "Суперхрана"
Не съществуват сериозни странични ефекти от консумацията на мака, но като всяка друга добавка, тя не трябва да се приема в големи количества. Когато за първи път започнете да използвате корен мака е най-добре да се започнес 1/2 чаена лъжичка, като постепенно увеличавате до 1 с.л. (на прах) дневната доза. 
Ето и 7 от най-важните полезни свойста на този чуден корен:

Виж още...
Пуликувано в: ЗДРАВЕ Плреглеждания: 264 Коментари: 0

Нашият първи магазин става на 2 години :)
Тайната Градина празнува своят втори рожден ден!
Заповядайте на 10.02.2016г. в био магазина ни на ул. Пирот 5, да отпразнуваме заедно нашият рожден ден!

Виж още...
Пуликувано в: ЗДРАВЕ Плреглеждания: 1873 Коментари: 0

С настъпването на есента намалява изборът на пресни храни.

През есенният сезон не бива да забравяме следните храни:

Виж още...
Пуликувано в: ЗДРАВЕ Плреглеждания: 3157 Коментари: 0

Лененото семе е една от най-актуалните храни в здравеопазването в последно време. 

Ленът се е използвал в производството на дрехи и бельо през последните 5000 години. Силните и гъвкави влакна на растението са идеални за това, тъй като лесно се превръщат в мека материя, която трае много дълго време и  става все по-мека и блестяща с възрастта.

Що се отнася до яденето на ленено семе, може и да е една нова тенденция у нас, но в други страни са известни ползите за здравето ни от това растение от стотици години.

 

 

Виж още...