Какаово масло 250гр. zoya goes pretty

Какаово масло 250гр. zoya goes pretty

Код на продукт:1590
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 17.50 лв

Какаовото масло (theobroma oil) се извлича от какаовите зърна и може да се използва за производство на шоколад, мехлеми, продукти за тяло. Има неустоим шоколадов вкус и аромат, точка на топене 34-38°С. 

Суровото какаово масло е направено чрез метода на студеното пресоване, който съхрaнява естествените хранителни вещества до голяма степен. Какаовото масло е много устойчива мазнина, съдържаща естествени антиоксиданти, които предпазват от гранясване и дават възможност за съхранението му от 2 до 5 години. Гладката текстура, сладкия аромат и омекотяващите свойства го правят популярна съставка на козметичните продукти, като сапуни и лосиони.  

То е известно и като отлично овлажняващо средство и се използва от векове за омекотяване на кожата на цялото тяло. Използва се при третиране на бръчки около очите, врата, устните и др.

Начин на употреба:
Какаовото масло трябва да се разтопи на водна баня преди да се добави към други масла, тъй като е твърдо на стайна темепратура. Има омекотяващо свойство и попива бързо. Подходящо е за всеки тип кожа, но трябва да се избягва ако сте предразположени към алергии. Можете да смесите с кокосово масло или карите и да използвате като масло за тяло.

Рецепти с какаово масло:
Лесна рецепта за масло за тяло 50 мл
35 мл масло от какао 
15 мл масло от синя слива

Рецепта за масло за тяло - 50 мл
20 мл масло от какао 
20 мл масло от кокос 
10 мл масло от баобаб 
5 к. масло от иланг-иланг 
10 к. етерично масло от 
Ванилия


Съдържание:
Какаово масло извлечено от какаови зърна - Criollo.

Съхранява се на хладно, сухо място.
Произход:
Перу
250гр

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър