Котешки нокът на прах 125гр.

Котешки нокът на прах 125гр.

Код на продукт:405
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 13.05 лв

Котешкият нокът (Uncaria tomentosa) е лиана с малки жълтеникави цветове, която произхожда от Амазонската джунгла. Името идва от бодилите й, които наподобяват нокти на дива котка. Лечебните свойства на корена и кората й са известни на местното население от 2000 години насам. Днес е научно установено, че билката дължи славата си на изключителен имуностимулатор на високото съдържание на алкалоиди, танини и фитохимикали. Котешкият нокът действа като антиоксидант – помага на тялото да се освободи от вредните свободни радикали. Билката притежава антитуморни свойства и все по-често се изписва за неутрализиране на негативните ефекти от химиотерапия. Котешкият нокът потиска вирусните и възпалителните процеси в организма - препоръчва се при артрит, ревматизъм и увеличени лимфни възли. Има благотворен ефект и върху храносмилателната система, най-вече при състояния като колит, гастрит, язва и при диария.

Начин на употреба:

Във вид на чай: от 1 до 3 г котешки нокът на прах (1/3 до 1 изравнена ч.л.) се слагат в 250 мл вода. Чаят се оставя да ври 10-15 мин., след което се оставя да изстине и се прецежда. Може да се добави и 1/2 ч.л. лимонов сок, който ще повиши извличането на полезните алкалоиди от билката. Приемат се от 1 до 3 ч.ч. дневно. Под контрола на специалист могат да се приемат и по-високи дози.

Мерки за безопасност:

Котешки нокът не трябва да се приема от бременни жени, тъй като може да доведе до спонатанен аборт. Не се препоръчва на хора, страдащи от туберкулоза, с тежки чернодробни и автоимунни заболявания, с трансплантирани органи или кожни присадки, заради възможното въздействие върху имунната система.

125 г

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър