масло от карите скакао 90г

масло от карите скакао 90г

Код на продукт:2064
Наличност:В наличност
Цена: 16.35 лв

Какаовото масло има чудесен шоколадов аромат и допълва хидратиращото и омекотяващо действие на студено пресованото масло от карите. Маслото от жожоба подсилва подхранващите свойства на сместа и придава мекота на текстурата, като я прави по-лесна за нанасяне и абсорбиране от кожата. Подходящо за суха, зряла и чувствителна кожа.
Начин на употреба:
Нанесете малко количество върху чиста кожа на лицето и тялото. 
Съставки (INCI):
*Butyrospermum parkii butter (масло от карите), *Theobroma cacao seed butter (какаово масло), *Simmondsia chinensis seed oil (масло от жожоба). 
*Съставка от органичен произход.
90 гр.
За маслото от карите:
Маслото от карите, наричано още "ший" и "шеа" се добива от ядивните плодове на африканското дърво Butyrospermum Parkii. Отличава се с бежово-кремав цвят („слонова кост“), плътен ядков аромат и естествено твърда консистенция. Разтапя се при температура от около 38°C, поради което бързо омеква при контакт с кожата, но остава твърдо на стайна температура. Основен поминък на населението на юг от Сахара, ценното масло се използва от векове в разкрасителните ритуали и в кулинарията - може би затова по тези ширини е известно още като „женското злато“. Освен че готвят с него, жените в Буркина Фасо, Нигерия, Гана и Мали го използват за приготвяне на домашни сапуни и восък за свещи или за овлажняване на кожата, подхранване на косата и омекотяване на напукани участъци като устни, ръце, стъпала.

Как се извлича студено пресовано масло от карите:
Външната пулпа на плода се отделя, а зърната се оставят да изсъхнат, след което се премахва твърдата им обвивка и се надробяват с помощта на хаван и чукало. Маслото се извлича по механичен път чрез студено пресоване, изгребва се от съдовете и се оставя на хладно да се втвърди. Оформя се на блокове, които имат кремав или златистожълт цвят в зависимост от реколтата.

Напишете ревю



Note: HTML is not translated!

Лош           Добър