Зелено кафе Био, насипно

Зелено кафе Био, насипно

Код на продукт:461
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 30.00 лв

* ИЗБЕРИ:

Зелено кафе, органично земеделие. Произход: Перу
Суровото, необработено кафе El Palomar, е Fair trad продукт. Сертифицирано е от Ecocert и е 100% Арабика.

Зеленото кафе не е друг вид кафе – то представлява суровите зърна на добре познатото кафе (семената на вечнозеления храст Coffea). Обикновено достига до нас изпечено (затова зърната са тъмнокафяви) – това помага да се развият ароматните молекули и улеснява смилането, но унищожава хлорогенната киселина. Именно това е съставката, която действа като антиоксидант и за която се предполага, че ускорява метаболизма в човешкия организъм. Освен че е запазена ценната хлорогенна киселина, другата основна разлика с печеното кафе е, че зеленото има по-ниско съдържание на кофеин (0.8 % - 1.4%). Когато приемате зелено кафе, не очаквайте вкуса на изпеченото черно кафе – това е по-горчиво, не с толкова наситен аромат и всъщност напомня повече на какао.

Начини на употреба:

- Залейте 3 с.л. цели зърна с 1л. гореща вода.Оставете така да се запари за 10-12ч. (или за 1 нощ). Прецедете и пийте по 1 ч.ч.  на ден от получената запарка.

- Смелете зърната (процесът ще е малко по-трудоемък отколкото с печеното) и сварете по същия начин, както приготвяте обикновено кафе. 

- Залейте 1 ч. л. смлени зърна с 1 ч.ч. гореща вода, накиснете за 5 мин и прецедете. Може да добавите лъжичка кокосова захар и малко ядково мляко.


Внимание:
Въпреки по-ниското съдържание на кофеин, напитките със зелено кафе действат силно тонизиращо и не се препоръчват вечер, при чувствителност към кофеина, ниска кръвна захар, сърдечносъдови заболявания. Да се избягва от бременни и кърмещи жени.

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           ДобърСвързани продукти (1)