ОЧИБОЛЕЦ, 50ГР.

ОЧИБОЛЕЦ, 50ГР.

Код на продукт:1374
Наличност:В наличност
Цена: 1.99 лв

Планински очиболец, горско прозорче, бутурак - стрък или корен

Potentilla erecta (L.)

Действие: Запичащо, кръвоспиращо, противовъзпалително, спазмолитично.

Приложение:

Стръковете се прилагат при кървене от носа, матката, при хемороиди. Билката се препоръчва при възпаление на стомаха и червата, при язва, гастрит с намалена киселинност на стомашния сок, при диария. При чернодробни заболявания, при възпаление на очите, при невралгии и неврити. Външно се използва при мокреща екзема, изгаряния, рани, натъртване с подкожни кръвоизливи, хемороиди, бяло течение при жените.

Начин на употреба: *Вътрешно - 2 с.л. стрък ври 20 мин в 500 мл вода, прецежда се и се приема по 6 - 8 супени лъжици дневно. *Външно -  30 гр билка се вари 10 мин с 500мл вода. Прецежда се и се ползва за лапи и др.

Коренището се използува като запичащо и кръвоспиращо средство. Прилага се при кървене от носа, матката, при хемороиди. Билката се препоръчва при възпаление на стомаха и червата, при язва, гастрит с намалена киселинност на стомашния сок, при диария. При чернодробни заболявания, при възпаление на очите, при невралгии и неврити. Външно се използува при мокреща екзема, изгаряния, рани, натъртване с подкожни кръвоизливи, хемороиди, бяло течение у жените.

Начин на употреба: *Вътрешно - 2 с.л.  коренище ври 20 мин в 500 мл вода, прецежда се и се приема по 

 

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър