Рожков на прах, 200гр. мъничета

Рожков на прах, 200гр. мъничета

Код на продукт:1369
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 3.29 лв

Рожков е вечнозелено храстовидно дърво, разпространено в Средиземноморския регион. Отглежда се заради ядивните му семенни шушулки. Расте добре в топъл, умерен климат и в субтропически климат, като понася добре горещи и влажни крайбрежни зони. Устойчиво е на суша. Рожковът е типична култура за южните части на Португалия, Испания и италианските острови Сицилия и Сардиния. Дървото започва да ражда плодове (рожковените шушулки) след шестата година. Когато достигне 12-годишна възраст, то лесно може да даде 50 кг плод на година. Колкото повече старее дървото, добивът от него се увеличава – до 100-120 кг. Удивителното е, че може да продължи да ражда 100 години.

Рожковът е бил и много популярен подсладител. Неговите шушулки са били най-големият източник на захари, преди захарната тръстика и захарното цвекло да се разпространят повсеместно. Сушен плод се яде традиционно на еврейския празник Ту Бишват. Напитки от рожковен сок се пият традиционно на ислямския празник Рамадан. В наши дни семената (плодовете) се използват в козметиката, за обработката на тютюн и производството на хартия. Рожков на прах или парченца се използват също както съставка, заместител на шоколада, за сладкиши и торти.

Рожков е естествено сладък и не съдържа кофеин. Често се използва като заместител на какаото в различни рецепти, заради специфичният му вкус, който напомня този на какао. Прибавен към сурови десерти и печива, рожков действа не само като овкусител, но и като естествен стабилизатор и сгъстител.

Начин на употреба:
Може да се комбинира с какао, за да се обогати шоколадовия вкус. Подходящ за приготвяне на горещ шоколад, смути и сурови десерти. Рожков може да се добавя към мюсли или да се използва в рецепти за бисквити, торти и други печива.

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър