КАРМОЛИС КАПКИ 40 МЛ.

КАРМОЛИС КАПКИ 40 МЛ.

Код на продукт:2293
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 8.99 лв

Кармолис е подходящ за различни видове заболявания в зависимост от начина на прилагане:

Инхалации: при  заболявания на дихателните пътища.

Перорално:

•  гастроинтестинални нарушения - гадене, чувство за тежест в епигастриума , флатуленция;
•  загуба на апетит,
•  напрегнатост, раздразнителност, смущения на съня, метеоропатия, вегетативни прояви по време на климактериума;
•  болест на пътуването
Върху кожата :

•  болки в мускулите и крайниците при ревматоиден артрит, лумбаго, ишиас;
•  главоболие;
•  сърбежи по кожата при ухапвания от насекоми.
Дозировка: 

10-20 капки Кармолис се приема върху захар, в горещ чай или вода до 5 пъти дневно.

При външно приложение Кармолис се втрива няколко пъти дневно върху болезненото място.

При инхалациите 20 капки се прибавят към гореща вода, след което се вдишват парите.

При флатуленция , чувство за тежест в епигастриума , смущения в храносмилателната система: 10-20 капки се приемат с горещ чай, вода или върху захар.

При нервни смущения на съня : 10-20 капки се приемат преди лягане с чаша чай или с подсладена гореща вода .

Болести на пътуването: При гадене няколко капки Кармолис върху захар действат успокояващо и отпускащо.

При напрегнатост : 3 пъти дневно по 10-20 капки върху захар или в чай.

Настинка: До 5 пъти дневно по 10-20 капки Кармолис върху захар или в чай.

Главоболие: Допълнително с пероралния прием на капките може да се втрива в челото, слепоочията и врата.

При болки в крайниците: болезнените места се мажат ежедневно, след което се затоплят.

При заболявания на дихателните пътища: 20 капки се поставят в гореща вода, като се вдишват парите , или в горещ чай, след което чаят се пие. Втриването в гърдите и гърба преди лягане предизвиква съществено подобряване на дишането.

Сърбежи по кожата, ухапвания от насекоми: Покриват се  засегнатите участъци с без да се втрива. 
Ефективността на Кармолис при лечението на заболявания на респираторния тракт се базира на съдържанието на ментол, тимово масло, анасоново масло, карамфилово масло и масло от градински чай, тъй като всички тези компоненти имат експекториращо, спазмолитично и антисептично действие. При инхалация на летливите етерични масла те достигаг гърлото и бронхите, при което са в състояние да осъществят своето локално действие. Но след перорално или външно приложение етеричните масла са също така активни, когато техните компоненти се абсорбират или - поне частично – елиминирани чрез дишането. Ментолът, тимовото масло и анасоновото масло усилват отстраняването на мукуса и секретите от бронхите и трахеята. Този ефект е предизвикан частично посредством втечняването на секретите и частично посредством ускоряването на транспорта им. В допълнение бронхоспазмолитични свойства на ментола, тимовото масло, анасоновото масло, карамфиловото масло са от изключителна важност в лечението на респираторните зоболявания.

Ефективността на Кармолис в лечението на гастроинтестиналните нарушения се базира на неговото газогонно, спазмолитично, антисептично и жлъчегонно действие. Храносмилателните ефекти са предизвикани или чрез рефлексно или чрез директно дразнене на лигавицата. По този начин секрецията на стомашен сок и перисталтичната активност на стомаха се усилват. Благодарение на антиспазматичното си действие, както и на антисептичните и стимулиращи ефекти върху чревната перисталтитика на Кармолис улеснява излизането на газове и предпазва от тяхното прекалено образуване. Антисептичните свойства са от основно значение в случая на възпалителни стомашно-чревни заболявания. Посредством производството на жлъчка в чернодробните клетки и улесняването на освобождаването на жлъчка от жлъчния мехур ментолът, лавандуловото масло, житното масло и маслото от индийско орехче осъществяват жлъчегонни ефекти, които са важен принос към ефективността на Кармолис в лечението на гастроинтестинални заболявания.

Седативните и спазволитичните свойства на лавандуловото масло, житното масло, цитрусовото масло и на алкохолния извлек от маточина са причината за приложението на Кармолис в случаите на нервност от различен поизход.

Благодарение на дразнещото действие на ментола, тимовото масло, канеленото масло, лавандуловото масло, житното масло, цитрусовото масло и маслото от индийско орехче Кармолис може да бъде използван също и като загряващо средство. След проникването през кожата тези масла усилват кръвния ток, в резултат на което е налице усещане за топлина и зачервяване на кожата. По този начин болки с различен произход като ревматичната болка, мускулната болка и др. могат да бъдат симптоматично облекчени.

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър