Цъфтящ чай с амарант, китайски зелен чай, на бр.

Цъфтящ чай с амарант, китайски зелен чай, на бр.

Код на продукт:297
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 1.70 лв

Цъфтящ чай с Амарант  - китайски фин зелен чай и червен цвят от Амарант - 7 гр, 1 топка
Camellia sinensis, Red Amaranth Tea,

*От още малките свежи листа на зеления чай се приготвя ръчно "цъфтящ чай" с различни форми, който е наслаждение за всички сетива. Понякога го наричат - сребърен чай или бял чай, поради сребристия цвят на пролетните листенца на растението Камелия Синенсис.

Цъфтящият чай е изключително полезен за организма. Богат на флавоноиди, той е добър антиоксидант, намалява вероятността от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт и засилва имунната система.

Приложение. При обща слабост, ниско артериално налягане, психическа и физическа умора, при остри инфекциозни заболявания, бронхит,при подтиснато дишане, при мигрена, при отравяне с алкохол, сънотворни и други подтискащи нервната система средства. Поради богатото съдържание на дъбилни вещества силният чай действува благоприятно при остри диарии и други нарушения на храносмилателната система. Повишава обмяната на веществата, пречиства организма, понижава нивото на холестерол в кръвта. Има диуретичен ефект, влияе благоприятно на заболявания на бъбреците и пикочния мехур. Съдържа  витамин С и е силен антиоксидант, подмладява клетките и забавя стареенето им. Тонизира, освежава.
Начин на употреба.Едно топче цъфтящ чай е достатъчно за кана с 500 мл. вряла вода - за 10 мин., плътно похлупен. Прецежда се. Цветът на запарката е светъл и качеството на този чай позволява от него да се прави втора и дори трета запарка, които се считат дори по качествени от първата. Употребяват се до половин литър дневно. Препоръчва се да не се консумира в късния следобяд и вечер, поради тонизиращия ефект на чая.

 

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър