Зърно лимец, насипно

Зърно лимец, насипно

Код на продукт:1413
Наличност:В наличност
Цена: 8.00 лв

* ИЗБЕРИ:

Еднозърнестият Лимец е най-пълноценната храна, като превъзхожда по качества и генетична стабилност останалите видове пшеница. Това е лесносмилаема храна, която съдържа в голямо количество витамини от В-групата, повече белтъчини и полезни мазнини от модерните сортове пшеница, значителни количества магнезий, калий, манган, фосфор, желязо, калций. Едно от най-ценните му качества е ниското съдържание на глутен, заради което е особено подходяща употребата му от малки деца.

Богат на въглехидрати, белтъчини, мазнини, той е с висока хранителна стойност зърнена култура, 100 гр. Лимец осигуряват достатъчно протеини за един ден. Той съдържа два пъти повече ненаситени мазнини от пшеницата и благодарение на влакната си е много смилаем.

Освен за заместител на модерните пшеници във всекидневното хранене, Лимецът е незаменим за хората, болни от цьолиакия – състояние, при което не се усвоява специфичен протеин (глутен), съдържащ се в житните култури, така че вместо да има хранителна стойност, той се превръща в източник на интоксикация за организма. Протеинът, влизащ в състава на зърното на Лимеца – глиадин, се оказва нетоксичен за страдащите от цьолиакия хора.

Той е много богат на минерали – съдържа повече магнезий в сравнение с кафявия ориз и повече фосфор отколкото соята. Неговите протеини съдържат 8 вида амино-киселини включително и лизин, което рядко се среща в зърнени култури. Лизинът е необходима аминокиселина, която забавя стареенето на костите /остеопороза/, спомага за добрата концентрация, оказва профилактично и задържащо действие срещу вируси. Според последни проучвания Лимецът е добра храна и при диабет. Съдържащите се в него разтворими въглехидрати-полизахариди притежават способността да укрепват имунната система.

При биохимичния анализ на Лимеца се открива много по-високо съдържание на магнезий, на цинк и на манган от съдържанието им в обикновената пшеница. При покълване съдържанието на цинк и магнезий в Лимеца се увеличава значително.
ДЕЙСТВИЕ:
- антиоксидантни свойства;
- стимулира обмяната на веществата;
- засилва естествените съпротивителни сили на организма и съдейства за прочистването му от отровите;
- активизира бъбречната дейност;
- подобрява кръвообръщението и храносмилането;
- има съдоразширяващо действие;
- повишава общия тонус и работоспособност на организма;
- алкално действие в следствие на което и разтоварва – в противовес на останалите сортове житни растения, които допълнително натоварват нашето и без това “кисело” тяло;
- лесната му смилаемост го прави много подходящ за диетично безглутеново хранене;
- подпомага при ментална немощ;

Произход:
България

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър