Хората широко употребяват месо, млечни продукти, изкуствени рафинирани продукти. След системна употреба на тези храни, получената киселинна среда в тялото способства развитието на гъбичкови образувания, както и на други патогенни организми. Например при суровоядците почти не се наблюдават такива здравословни проблеми, поради факта че растителните храни създават алкална среда в кръвта и патогенните организми не са способни да оцелеят в нея.

 Содата елиминира ацидозата - изместването на киселинно-алкалния баланс на тялото в посока на киселинност. Причините за ацидоза е употребата на концентрирани храни, меса, захар, безалкохолни напитки, както и наличието на токсини в храните, водата и въздуха. Изключително неблагоприятно за баланса на организма е системния емоционален "мазохизъм". А именно - много хора се самоотравят, чрез емоции като страх, безпокойство, гняв, негодувание, завист и омраза. Може би ви се струва пресилено, но такива емоции отделят от надбъбречната жлеза съответните вещества, като адреналин например. Затормозяват се всички органи - мозък, сърце, черен дроб. Чували ли сте израза "жлъчен човек", това означава, човек събрал в себе си много горчилка. Което, апропо, буквално се случва в черния дроб на жлъчните хора - те натрупват жлъчка. Постепенното отслабване на организма и загубата на психическа енергия, довежда до дисфункция на бъбреците, които на свой ред не успяват да поддържат нормална концентрация на натрий в кръвта, в тялото започват да се задържат редица вещества - шлаки, които органите буквално не успяват да изхвърлат от организма.

 Содата неутрализира излишната киселина, повишава алкалността на организма, което улеснява работата на бъбреците и предотвратява образуването на камъни в бъбреците. 

Известно е, че раковите клетки не се развиват в алкална среда. Поради което пиенето на сода / натриев бикарбонат / има алкализиращо организма действие. Според някои учени, то благоприятства превенцията или дори лечението на ракови заболявания. 

 Любопитно: Натриевия Бикарбонат се използва при отравяне с метанол, етанол, формалдехид, бял фосфор, фосфин, флуор, йод, живак и олово, за спиране на тютюнопушенето. За спиране на цигарите най-често се изплаква устата с разтвор от 1 ч.л. сода с чаша вода или се намазва езика със сода. Тя се разтваря в слюнката и предизвиква естествена реакция на отвращение към тютюна при пушене. Използвайте малки дози, така че да не пречат на храносмилането.

 Каква е тайната? 

 Някои учени вярват, че пусковия механизъм на рака се стартира, когато се намалява стойността на рН до стойност от 5.41. Според тях най-голяма активност на лимфните клетки да унищожи рака се проявява при рН 7.4. Обикновено около клетките, засегнати от рак средата е по-кисела, което намалява активността на лимфните клетки.

 Нормалното състояние на вътрешните телесни течности е леко алкална. Киселата среда е благоприятна среда за развитието на бактерии, гъбички и патогенни организми. Практически окисляването е стареене. Киселата среда, буквално означава бързо остаряване и смърт.  

 

ПРИЛОЖЕНИЯ НА СОДАТА: 

1. Намаляване на теглото с помощта на сода, чрез постепенното прочистване и повишаване обмяната на веществата 

2. Прекратяване на тютюнопушенето по гореописания начин

3. Превенция и профлактика на гъбички, бактерии и патогенни организми.

4. Неутрализиране на олово, кадмий, живак, талий, барий, бисмут, и други тежки метали в организма.

5. Неутрализиране на някои радиоактивни изотопи от организма, профилактика на радиоактивното замърсяване на тялото.

6. Прочистване и разтваряне на вредни отлагания в ставите, и прешлените на гръбначния стълб; разтваряне на камъни в черния дроб и бъбреците, т.е. третиране на ишиас, остеохондроза, полиартрит, подагра, ревматизъм, камъни в бъбреците, камъни в жлъчката.

7. Прочистване на организма от токсични вещества, генерирани при системни негативни емоции, като: гняв, омраза, ревност, съмнение, недоволство и други.

 КАК ДА ПРИЕМАМЕ СОДАТА

 Ако содата се приема правилно няма да се получи дразнене на стомаха. 

 Добре е да се привикне тялото към содата, като тя се употребява за по-дълъг период, тъй като алкализирането на содата в организма води до отстраняването на голям брой отрови (токсини) и патогенни организми натрупани от организма в продължение на много години „кисел“ живот.

 НАЙ-ЛЕСНИЯТ НАЧИН ЗА ПРИЕМАНЕ: Ако сте с чувствителен стомах е необходимо през първите дни да приемате содата на гладно. За да привикнете организма си, изплакнете устата си с разтвор на сода на 1/5 ч.л. в 50 мл в гореща вода. Това е минимално количество, но то ще се абсорбира от слюнчените жлези и ще попадне в кръвта. Можете да направите и по-силен разтвор, ако ви поняся. Например половин чаена лъжичка на 50 мл вода. Важна е продължителността на изплакване, половин до една минута.

 НОРМАЛЕН ПРИЕМ: Ежедневно на празен стомах (20-30 минути преди хранене), да се пие не много гореща вода, в която е разтворена 1/5 чаена лъжичка сода за хляб. Трябва да започнете да приемате сода в малки дози и постепенно да увеличавате дозата, която да достигне от 1/5 до 1/2 чаена лъжичка. Известно време не яжте, нека натриевият бикарбонат да се абсорбира. Водата, която изпивате през деня може да е в неограничено количество. Приемайте содата по този начин поне 1 месец. Содата може да бъде взимана и нерастворена, в сухо състояние, като задължително запивате с гореща вода.

 ШОКОВ ПРИЕМ: Използва се временно, когато сте заобиколени от болни хора със заразни вирусни заболявания. Например, в семейството, в работата, при обикновена сезонна грипна епидемия, хрема, настинка и др. Содата трябва да се взима на гладно, всяка вечер по половин чаена лъжичка в чаша с гореща вода. По този начин ще се предпазите от вирусите.

 Въпреки високата терапевтична ефикасност на содата трябва да знаете, че към възстановяването на организма, трябва да се подхожда съзнателно и комплексно! При тежки заболявания, освен сода за пиене се изисква интегриран подход: промяна на храненето към повече сурови / алкални/ плодове и зеленчуци, здравословен начин на живот, отстраняване на вредните навици и негативно мислене, контрол на емоционалното състояние. Освен сода е необходимо да се използват и други методи за възстановяване: натуропатия, лечебно гладуване, висцерална терапия (мануална терапия на вътрешните органи) и други.

Сода бикарбонат без алуминий и глутен може да закупите ТУК и ТУК !!!

ИЗТОЧНИК: БИЛКИ.БГ

http://bilki.bg/