Днес 25 ноември, от 16:00 часа, в ресторант „Киното“, ще се проведе кулинарен конкурс организиран от Сдружение „Евромед консулт“. Събитието е заключителната част на проект „За един по-здрав живот”, който сдружението реализира в партньорство с Български младежки Червен кръст – Русе с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“ и ВН – социален проект на Еконт по Програма „Знание и растеж“. 
Кулинарното състезание ще даде възможност на младежите обучени по проекта да се изправят един срещу друг и да покажат какво са научили от лекциите по здравословно хранене, проведени от доброволците на сдружението и на БМЧК - Русе. 
Участие в събитието са заявили над 90 ученици от различни училища в Русе, на възраст между 10 и 15 години. Участниците ще имат за задача да приготвят здравословна закуска за определено време и ще отговарят на въпроси, свързани със здравословните храни. Комисия, състояща се от доброволци-обучители, ще оценява отборите по шестобалната система.
 
Отборите класирали се на 1-во, 2-ро и 3-то място ще получат медали, грамоти и подаръци от Био магазини „Тайната градина“, а всички участници ще получат поощрителни награди от Сдружение „Евромед консулт“.