1. Затлъстяване заради  храната

Този вид е най-често срещаният тип на затлъстяване в света. Това се случва, заради прекомерният прием на рафинирани храни и захар. За да се разреши този проблем, намалете приема на храна и правете упражнения минимум 30 минути на ден.

2. Затлъстяване "нервен стомаха"

Този тип затлъстяване е причинено от стрес, тревожност и депресия. Хората от този тип често похапват различни бонбони и други лакомства!Изключете ги от своето хранене J

3. Затлъстяване заради глутена

Обикновено се среща при жени по време на менопаузата, юношеството или които имат хормонален дисбаланс. Наистина е важно да  избегнете пушенето, дългото седене или стоене на едно място, алкохола, глутена, както и да се отдадете на кардио упражнения поне 2 пъти в седмицата.

4. Атерогенно-метаболитно затлъстяване

Тези хора са обикновено подути като балон, и те съхраняват всички мазнини в тази част на тялото. От този тип затлъстяване са засегнати тези хора, които консумират много алкохол или имат проблеми с дишането.

5. Затлъстяване, което се дължи на венозна циркулация

Това обикновено е генетично наследено затлъстяване. То се случва обикновенно по време на бременността, както и при хора, които имат подути крака. Същността на решението е упражнения като изкачване на стълби и тичане.

6. Затлъстяване на „бездействието”

Това е вид затлъстяване, което засяга тези части на тялото, които в миналото са били много активни. Ключът към премахването на този вид мазнини  е да се храните често и с малки количества храна за да може да ускори обмяната на веществата и да изгорите натрупаните мазнини наистина бързо.