Е…. на първо време трябва да помислим какво да не ядем. Няма никакъв смисъл да изяждаме един куп токсини и след това да ядем „щастливи“ храни! Това е толкова ясно за всички ни….Колкото и банани да хапнем след ядене на 5 хамбургера няма да ни донесат и миг щастие!

Така че основните хранителни елементи, които трябва да избягваме, за да си гарантираме, че ще ​​сме по-щастливи са, както следва:

 - Бяла рафинирана сол

 - Бяла рафинирана захар

 - Кафе

 - Цигари и алкохол

 - Глутен

Тези продукти са почти отровни за организма; те всички са рафинирани и вредни за организма ни!

След като изяснихме това, което не трябва да ядем, нека се фокусираме върху храните, чиято редовна консумация ще ни направи един по-щастлив и по-спокоен човек!

Ето ги и тях :

БАНАНИ - бананите съдържат серотонин, вещество, което след попадане в организма ни ни оставя щастливи като цяло.

ГОРСКИ ПЛОДОВЕ - без значение какъв вид са те (ягоди, боровинки, малини, къпини и т.н.) всички са богати на антиоксиданти, които пречистват организма и намаляват стреса, напрежението и всички негативни емоции, оставяйки ни по-тихи и по-спокойни.

ЧЕРЕН ШОКОЛАД - тъмният шоколад е чудесен източник на витамини и минерали и повишава щастието също.

ЗЕЛЕН ЧАЙ – заради богатото си съдържание на антиоксиданти зеленият чай има очистващ ефект върху тялото ни и действа като силен релаксиращ и успокояващ агент. Редовната му консумация ни оставя без стрес и много щастливи за дълго време.

АВОКАДО - също като бананите авокадото съдържа серотонин, който ни кара да сме по-щастливи, също така действа положително за изчистване на тялото ни от натрупаните токсини.

ЗЕЛЕНОЛИСТНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ -  те са страхотни и са изключително добри за здравето, като цяло. Богатството от антиоксиданти, витамини и минерали, които се съдържат в зеленолистните зеленчуци изпълняват важната функцията да защитават клетките на мозъка ни, също така повишават енергията ни и стабилизират нашите емоции. Това е гаранция, че консумацията  им ще ни накара да се чувстваме по-щастливи, по-здрави и много по-малко стресирани в ежедневието си.

С въвеждането на тези шест важни елемента в начина си на хранене и с премахване на ненужните токсини, можем лесно да водим много по-щастлив и по-здравословен начин на живот!