Какво да приемам за подсилване на имнунната система?

Силната имунна система е много важна, защото ни предпазва от бактерии, вируси и токсини.Здравословният начин на живот е най-сигурният и доказано работещ натурален начин за превенция на вирусни, бактериални, гъбични инфекции и хронични болести. Всеки орган и всяка система в тялото, включително и имунитетът, работят по-добре, когато им осигурим защита от външни и вътрешни смущения.

Необходимо ли е да приемаме имуностимуланти?

Ежедневно сме подложени на стрес и обездвижване, и освен здравословно хранене, доколкото успеем, е необходимо да приемаме нещо, което да укрепи имунната ни система.

Да, съществуват много продукти за подсилване на имунната система, но кой от тях да изберем, кой е най-подходящ? Най-ефективните имуностимуланти са естествените храни и билки- това е отговорът.

Намаляване на стреса, здравословно хранене, достатъчно прекарано време на открито особено при децата, редовна физическа активност – най-добре сред природата също водят до силен имунитет.

Билките и хранителните добавки надграждат и допълват здравословното хранене и навици.

Основните признаци, че е необходимо да подсилим имунната система са чести инфекции, алергични реакции, чувство на умора.

Защо да предпочетем натуралните имуностимуланти пред изкуствените препарати?

Имуностимулаторите допринасят за баланса на организма и неговото укрепване. Те са особено важни, за да изградят защитни бариери, които да не позволяват преминаването на болестотворни микроорганизми.

Трябва да приемаме възможно най-много полезни вещества чрез храната и напитките. Да се обърнем към природата, в нея ще откриете редица билки като ехинацея, черен бъз, бъзак, пчелни продукти, масла  и други, чиито свойства ще се отразят благоприятно върху здравословното Ви състояние. Не забравяйте, че природата е извор на здраве и дълголетие.

Децата и възрастните хора са именно онези групи, чийто имунитет е най-застрашен от набези, ето защо е изключително важно той да бъде подсилен.

Природните имуностимулатори са всички онези полезни вещества, които можем да открием в природата под формата на билки, плодове и зеленчуци. Най-хубавото е, че голяма част от тях са изключително достъпни и лесни за намиране.

Кога е най-добрият момент да подсилим имунната система?

Ролята на имунната система е да ни предпазва от вируси и бактерии непрекъснато. Въпреки това, температурните колебания, както и сухият топъл въздух от отопление или климатик ни правят по податливи на настинки. Взетите навреме мерки в подкрепа на имунната система биха могли да ни осигурят по-добра цялостна защита.

При децата е важно от септември, когато тръгнат на училище и детска градина, да се подсили имунната система, защото се събират и с други деца и стават по-податливи на разболяване.

Правилното приемане на имуностимулатори е по-добро и може да подсигури месеци неразклатено здраве от колкото да започнем да приемаме имуностимулатор, ако се почувстваме зле.

Ето няколко начина да подсилим имунната система през есента.

Черен бъз - Черният бъз освен имуностимулатор, „носи“ на организма и други екстри: той е антиоксидант, понижава холестерола, подобрява външния вид и дейността на сърцето. Освен всичко това подпомага лечението на кашлица, настинка, грип, бактериални и вирусниинфекции.Лекува инфекции на горните дихателни пътища.Облекчава симптомите на грип.

Черния бъз намалява продължителността и тежестта на симптомите на грип. Чести симптоми на грипа, като треска, студени тръпки, болки в гърлото, мускулни болки и умора, може да отмият по-бързо с приема на сироп от бъз.

Приемът при деца е 1 чаена лъжичка сутрин за превенция, може да се започне през септември. А ако има разболяване може да се увеличи до 3 пъти по 1 лъжичка на ден.

Стандартната доза е 1/2 до 1 чаена лъжичка за деца и 1/2 до 1 супена лъжица за възрастни. Ако се борите с настинка или грип, приемете нормалната доза на всеки 2-3 часа, вместо веднъж дневно, докато симптомите изчезнат.

Хубаво е да се съхранява в хладилник.

 

Пчелен имуностимулатор 4 в 1

Естествен имуностимулатор, включващ в състава си четирите най-ценни пчелни продукта – прополис, пчелно млечице, цветен пчелен прашец и пчелен мед. Това е уникална комбинация,създадена за първи път в света от опитните български пчелари.

Възстановява организма при висока степен на физическа и умствена умора. Повишава имунитета на организма.

Дава бърза енергия и здраве през цялата година. Сумарният ефект от въздействието му води до общ подем на жизнените сили на организма. Физическият и психически тонус на човек се подобрява, подходящ е и за спортисти, за хора със забързано ежедневие и за хора след продължително боледуване.

Приемът придеца е 1 чаена лъжичка сутрин за превенция, може да се започне през септември. А ако има разболяване може да се увеличи до 3 пъти по 1 лъжичка на ден.

Стандартната доза е 1/2 до 1 чаена лъжичка за деца и 1/2 до 1 супена лъжица за възрастни. Ако се борите с настинка или грип, приемете нормалната доза на всеки 2-3 часа, вместо веднъж дневно, докато симптомите изчезнат.

Хубаво е да се съхранява в хладилник.

3.Прополисов разтвор и Безалкохолен прополисов разтвор

Сред основните ползи на прополиса е, че подпомага по естествен път дейността на имунната система. Прополисът е мощен естествен антибиотик, има и противогрипно и антивирусно действие, облекчава болката и възпалението, укрепва функцията на имунната система
Подкрепя естествените съпротивителни сили на организма, оказва благоприятен ефект върху работата на храносмилателната система иподпомага укрепването на лигавицата на устната кухина.

Начин на прием: от 1 до 3 приема дневно по 10 - 20 капки, разредени в 50 мл. вода или мляко поне 30 мин преди хранене. При деца дозата е 1 капка за всяка навършена година в 50мл вода, от 1 до 3 приема дневно. Винаги разреждайте във вода преди употреба, защото силната концентрация на алкохол, може да причини изгаряне.

По време на настинка, грип или някаква инфекция се препоръчва по-интензивен курс. Броят на капки остава същият, но можете да ги приемате 3 до 5 пъти на ден (в продължение на 5-7 дни).

След като научихте всички полезни свойства на тези отлични природни имуностимуланти, не пропускайте да се започнете да ги прилагате достатъчно рано, тъй като те действат на организма с натрупване! Можете да ги поръчате от Био магазин Тайната градина и да сте спокойни през есенно-зимния сезон!

Специално за вас в Кутия за имуностимуланти подбрах най-добрата природна комбинация от имуностимуланти, която да осигури спокойни есенни и зимни месеци за семейството ви!