7 съвета за безопасен тен

Искате да постигнете перфектен здравословен тен? Има как да! Много дами през последните години се чудят как да постигнат здравословен тен. Прекомерното излагане на слънце не е здравословно за кожата.

Ето няколко съвета, с които да избегнете вредните слънчеви лъчи:

  1. Колкото по-бавно правите тен, толкова по-добре за кожата ви. Винаги нанасяйте слънцезащитен продукт, дори и да сте получили лек тен вече.
  2. Можете да нанесете увреждане на кожата си ако се опитате да постигнете бърз тен. Можете да увредите кожната тъкан със слънчево изгаряне и това да има други последици. Продължителното излагане на слънце е грешно, не се изкушавайте. Тенът се постига, когато се излагете постепенно на ярките слънчеви лъчи.
  3. Предпазвайте кожата си със слънцезащитни продукти с фактор задължително. Не забравяйте лицето, зоните около очите и ушите, както и сгънките на краката. Нанасяйте, слънцезащитен продукт след всяко излизане от водата.
  4. Снабдете се с водоустойчиви продукти, защото слънчевите лъчи са вредни и когато сте във водата също може да изгорите.
  5. За да се защитите очите си носете очила със защита и памучни дрехи.
  6. Интензитетът на лъчите е особенно голям между 12 и 16часа.
  7. Ако имате чувствителна кожа, внимателно избирайте слънцезащитния продукт, който използвате с какви съставки е и дали те са подходящи за вашата кожа.

!!! Важно! Не забравяйте да нанесете продукт за хидратация на кожата след излагане на слънце - алое вел е най-подходящ за целта :)