Меню
Количка

Диатомична пръст, Perma Guard

Диатомична пръст, Perma Guard
Диатомична пръст, Perma Guard
По заявка
Диатомична пръст, Perma Guard
Диатомична пръст, Perma Guard
Диатомична пръст, Perma Guard
 • Наличност: По заявка
 • Код на продукт: 1948
19.50 лв.
Без данък: 19.50 лв.

Диатомична пръст, Perma Guard, 250гр

Диатомичната пръст "Перма Гард" е диатомит с най-високо качество, достъпен на българския пазар от 2015 год.

 • 100% натурален продукт
 • Силициев диоксид със 100% натурален произход
 • Има неутрално pH

Диатомичната пръст (диатомит) представлява фосилизираните екзоскелети на микроскопиочните алги Диатомеи - вид фитопланктон със сладководен произход - може да съдържа дори над 90% амфорен силициев диоксид и съвсем малки количества други глинести материали.

Диатомичната пръст е източник на биологично усвоим силиций – микроелемент с изключителна важност, потвърдена в множество научни трудове.

Силицият е необходим за:

- Производството на колаген;

- Здрава съединителна тъкан, вкл. кости, стави, кожа, коса, нокти, кръвоносни съдове;

- Добра минерализация на костите, включително при менопауза;

- Здрави и еластични кръвоносни съдове;

- Здравословни нива на холестерол;

- Намаляване на риска от атеросклероза;

- Правилното разпределяне в организма на калция и магнезия.

Как действа Диатомичната Пръст?

 • Благоприятното въздействие на Диатомична Пръст Перма Гард се осъществява по три начина – детоксикиране, хранене на клетките и поддържане на киселинно-алкалния баланс.
 • Детоксикиране (физическо действие на диатомичната пръст в човешкия организъм)Благодарение на цилиндричната форма и отрицателен заряд на скелетчетата, те заключват различни патогени, намиращи се в стомашно-чревния тракт (вредни бактерии, токсини, тежки метали) и безопасно ги извеждат от организма. Цилиндричните черупки деликатно почистват стените на червата, без да увреждат лигавиците. При добива и обработката на диатомита Перма Гард се полага изключително внимание, за да се запази структурата и целостта на екзоскелетите на диатомеите.
 • Захранване със силиций на клетките -  Под влиянието на стомашните сокове, част от силициевия диоксид в диатомичната пръст Перма Гард се превръща в ортосилициева киселина – биологично активна форма на силиция, която може да се използва от всички клетки в тялото и е много важна за здравето на човешкия организъм.
 • Поддържане на киселинно-алкалния баланс

Диатомичната пръст има рН = 8 (алкална). В допълнение, абсорбирайки патогените в организма, значително намалява киселинния товар и води до подобряване на киселинно-алкалния баланс.

Ползи от приема на аморфен силициев диоксид:

 • Подобрена функция на имунната система и по-добра устойчивост срещу патогени.

- Адекватните нива на силиций в организма се свързват с:

- Повишено производство и активност и удължена жизнеспособност на важни имунни клетки – макрофаги (Mineo и колектив, 2004г.) и лимфоцити (Seaborn, 2002г.).

- Повишено производство и активност на антитела (Schiano и колектив, 1979г.).

- Подобрена устойчивост на заболявания на горните дихателни пътища.

 • По-здрава, по-гъста и блестяща коса

При изследване с прием на силиций за период от 9 месеца, учени установяват значителен положителен ефект върху якостта на опън на коса в сравнение с плацебо групата. Косата била с по-добри показатели за еластичност и чупливост, а косопадът намалял.

 • Здрави нокти

Силицият е най-изобилният минерал в ноктите и не е учудващо, че меките и чупливите нокти могат да бъдат признак за недостиг на силиций. При проведени изследвания се забелязва намалена чупливост на ноктите при групата, която приема силиций.

 • Стегната, здрава кожа с по-малко бръчки и по-бързо зарастване на рани

Силицият стимулира производството на колаген тип І, активира важни ензими и е свързан със синтеза на глюкозаминоглюкани, затова неговия прием се свързва с подобрена здравина и еластичност на кожата.

 • Силицият е необходим за здрави кости, стави и хрущяли

Биофизиците Louis Kervan и Dr. Richard Barmakian установяват, че силицят има по-голяма роля от тази на калция за формирането и обновяването на костите. Костите се възстановяват по-бързо при високи нива на силиций и ниски нива на калций, отколкото при високи нива на калций и ниски нива на силиций. Много често хората, приемащи диатомит, докладват намаляване на болките в ставите и гърба.

 • Приемът на силиций в рамките на контролирано клинично изследване предизвикала значително увеличение в минералната плътност на бедрената кост при жени с остеопороза.
 • Подобрява метаболизма и допринася за постигането на стройна фигура
 • Хората с наднормено тегло най-често имат забавена обмяна на веществата. Благодарение на детоксикацията на храносмилателната система, подобрената перисталтика на червата и общото изчистване и подсилване на организма, се възстановява натуралния баланс. Чистият организъм лесно се справя с всяко предизвикателство.
 • Изчистване на организма от токсини и патогени

Единична доза диатомична пръст съдържа милиони екзоскелети с отрицателен заряд. Те привличват и заключват положително заредени бактерии (вкл. Е. Коли), протозои, вируси, ендотоксини, пестициди, остатъци от лекарства и белтъкоподобни токсини (които се образуват при стомашно-чревни отравяния). Диатомичната пръст не вреди на микробиома – полезните бактерии имат отрицателен заряд и „не представляват интерес“ за диатомеите.

 • Детоксикиране на тежки метали

Установено е абсорбирането на метил живачните съединения (CH2Hg)+ от диатомичната пръст. Живакът се освобождава от амалгамените пломби и ваксините и образува метил живачни съединения в червата.

Силицият стимулира детоксикирането на алуминия от организма и предпазва от неговото натрупване

Натрупването на алуминий в организма се смята за вероятна причина за развитието на болестта на Алцхаймер.

 • Подобрено усвояване на други елементи

Често недостигът на минерали в организма е следствие на ниското ниво на силиций. Силицият има важна роля за метаболизма например на медта, цинка, германия и калция.

 • Здрава сърдечно-съдова система, нормално кръвно налягане и здравословни нива на холестерол

Адекватните нива на силиций възпрепятстват калцирането и са необходима предпоставка за здрави и еластични кръвоносни съдове. През 1912 г. д-р Куун пръв показва, че съединения на силиция спират развитието на атеросклероза. По-късно, през 1957г. M.Lepger и J. Lepger установяват, че стените на кръвоносните съдове при болните от атеросклероза имат по-ниски нива на силиций, отколкото при здравите. Също доказали експериментално, че при суплементиране със силиций спира развитието на атеросклероза и кръвоносните съдове започват да се възстановяват. В рамките на изследване върху хора от 1998г., учени от University of Innsbruck установили, че приемът на 750мг диатомична пръст дневно намалява нивото на серумния холестерол, LDL холестерола и триглицеридите, като в същото време се наблюдава увеличение на HDL холестерола (т.нар. добър холестерол).

 • Предпазване от калциране на меките тъкани

Ако нивото на силиций в организма е ниско, калцият заема мястото му напр. в сухожилията, ставите, кръвоносните съдове и червата. Това води до проявата на различни заболявания, като полиартрит, калциране на сърдечните клапи, атеросклероза, остеохондроза и др., но всъщност заболяването е едно – ниско ниво на силиций.

Съдържание:

Диатомит със сладководен произход.

Популярни употреби на диатомичната пръст:

 • Диатомитна вода:

Разтворете е равна супена лъжица в чаша вода и употребявайте веднъж дневно.

 • Козметична употреба:

Диатомичната пръст се разрежда с вода в съотношение (1:3). Готовата смес може да се нанася директно върху кожата на лицето и тялото. Да се избягва околоочната зона.

 • Против миризми:

Поради специфичната си структура, диатомитнчата пръст има свойството да улавя и абсорбира неприятни миризми. Поставете малък, отворен съд с диатомична пръст в закрито помещение.

Да не се използва от деца, бременни и кърмещи жени. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се съхранява на сухо място, в плътно затворена опаковка.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър

НАЧИНИ НА ДОСТАВКА

 • Доставка до офис на Еконт и Спиди
 • Доставка до личен адрес
 • Взимане от наш магазин - безплатно.

За поръчки над 100 лв. – Безплатна доставка до офис на Еконт или Спиди


СРОК НА ДОСТАВКА

Доставка до 3 дни според графика на обслужване на Вашия район.


УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

След като сте направили поръчка, ще получите е-mail за потвърждение на поръчката. При проблем с Вашите координати или наличността на някой от поръчаните продукти можете да очаквате обаждане от наш сътрудник. След като наш служител се свърже с Вас винаги можете да добавите продукти или да замените някои от тях.

Ако имате въпроси или коментари относно доставката, не се колебайте да се свържете с нас на телефон 0878838211 от понеделник до петък от 9:00 до 17:00 часа.


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Поръчките, направени през сайта могат да бъдат заплатени по следния начин:

 • С услугата “Наложен платеж” (пощенски паричен превод) – заплащате в брой, на куриер, при доставка на Вашата поръчка от куриерска фирма Еконт или Спиди.
 • Онлайн с дебитна/кредитна карта VISA, MasterCard през системата на Stripe.
 • За поръчки с метод на доставка "Взимане от наш магазин в гр.Русе, ул. Пирот 5" заплащането става само онлайн дебитна/кредитна карта VISA, MasterCard през системата на Stripe.
Този сайт използва "бисквитки" и външни кодове за да подобри вашето търсене. Политика на поверителност