Кайсиева ядка, насипна

Кайсиева ядка, насипна

Код на продукт:254
Наличност:В наличност
Цена: 22.00 лв

* ИЗБЕРИ:

Сладки кайсиеви ядки. Произход: България

Kайсията (Prunus armeniaca) принадлежи към едно ботаническо семейство с бадема (Prunus dulcis), поради което и ядките им са много близки по вкус и хранителни стойности. 
Както повечето ядки, кайсиевите са с много висока хранителна плътност - богати едновременно на протеини (23%) и на мононенаситени мазнини (52%) – от същия вид, който се съдържа в зехтина. 
Счита се, че кайсиите и кайсиевите ядки са тайната на дълголетието на хималайското племе Хунза. С увеличената им консумация, те си доставят близо 20 пъти повече Витамин B17, отколкото съвременния човек на Запад. Технически погледнато, витамин B17 не е витамин – това е веществото амигдалин - прекурсор на цианида. В неголеми количества той се разгражда успешно от организма и дори действа стимулиращо. В последните години нашумя с предполагаемите си антиканцерогенни свойства, но към момента тези твърдения нямат научно потвърждение.
Тъй като тези кайсиеви ядки са сладки, те съдържат пренебрежимо малко количество амигдалин (0.9%). За сравнение, горчивите кайсиеви ядки съдържат около 5 %. 

Внимание: 
Максималната препоръчителна дневна доза е около 50 ядки на ден.

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър