алое вера листо

алое вера листо

Код на продукт:3173
Наличност:Очакваме Доставка
Цена: 16.00 лв

Алое Вера (Aloe Vera) или както е неговото научно име Aloe Barbadensis Miller е видът с най-силно изразени лечебни свойства. Съдържайки 200 различни съставки, някои от които много рядко срещани в природата, това чудотворно растение се използва непрекъснато в медицината и козметиката вече 4000 години.

Много са свидетелствата за използването на „магическата” билка от древните египтяни, гърци и римляни, както и от народите, населяващи Индия и Китай. Хипократ, бащата на медицината, описва лечебните му свойства и говори за облекчаване на стомашни болки при използването му. Ботаникът Диоскурид лекува със сока на растението натъртвания и синини, възпаления на сливиците, гингивит, болести на гърлото и проблеми в устната кухина.

Египетските царици Нефертити и Клеопатра са използвали Алое Вера като едно от основните вещества в грижата за красотата си.

 

 1. Алоето се счита за безопасно средство, когато се нанася върху кожата и рядко предизвиква алергични реакции. 2. Трябва да се внимава да не се приемат през устата прекалено големи количества алое, защото може да предизвика схващания и стомашни разстройства. 3. Приемът му трябва да се избягва от: жени в ранна и напреднала бременност, родилки, жени, които имат болки в коремната област, проблеми с илеума или алергия към чесън, кромид и към други растения от това семейство. 4. Алоето може да си взаимодейства с хидрокортизона, с диуретиците, с антикоагулантите и с лекарствените средства за лечение на диабет. Може да подобри функцията на панкреаса. Поради очистителното си действие може да промени нивата на калия в кръвта и да предизвика аритмии.

 

В кои случаи да се използва алоето?

Рани и изгаряния: За успешното лечение на рана или изгаряне е много важно те да се поддържат чисти. Храносмилателна система: Проблеми на устната кухина и венците, язви в устната кухина могат да бъдат успешно повлияни от алоето. Най-полезният начин за лечение в устната кухина е използването на желе. По-тежки състояния, като повръщане и диария, често се лекуват чрез използването на желе от алое като хранителна добавка. Имунна система: Болести като астма, алергичен ринит, ринит, артрити и лупус. Използването на алоето чрез прием през устата може да бъде много полезно в случаите на хронични проблеми с имунната система. СЪВЕТВАМЕ ВИ: Прекалено високата доза желе в храната на животното може да предизвика стомашни проблеми. При необходимост, намалете дозата. Болести на очите и ушите: Една от най-често срещаните болести е Външен отит. Обикновено става дума за смесено замърсяване от акари, бактерии, гъбички и дрожди, но също така и от чужди тела (например растителни спори). Желето на алоето, съчетано с пчелен мед, може да е много полезно за лечение. Болестите на очите са много по сериозни и винаги трябва да се прави консултация с лекар. Редкият разтвор на алое може да бъде полезен за роговицата. Указания за приготвянето на желето за използване в спрей: Отрежете малко парче от листо на алое. Разбийте го добре с вода в блендер. Пригответе по този начин много рядък разтвор за пръскане. Използвайте желето направо върху кожата. Пийте всеки ден сок от алое, освободете се от стреса, почувствайте приятно освежаване и спокойствие Съдържание на листото. Прясно отрязаните листа на алоето, при подходящо съхранение (10 градуса по Целзий) остават свежи за много седмици, при това без да губят голяма част от теглото си. Листото на Алое Вера съдържа от 60% до 80% желе.

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър