Био къна на прах, HennaFox

Био къна на прах, HennaFox

Производител:HennaFox
Код на продукт:406
Наличност:В наличност
Цена: 8.00 лв
Този продукт има минимално к-во на поръчка 13

Чиста къна от района на Раджастан, Индия. Не съдържа p-phenylenediamine, метални соли, или други добавки. След боядисване с къна косата ще остане бляскава, обемна и жива. От здравословна гледна точка Henna има подхранващо, антибактериално и противогъбично действие. Действа отлично срещу пърхот и други кожни проблеми.

* Естествената къна е растение (Lawsonia Inermis), отглеждано в Индия, Пакистан, Йемен, Мароко, Египет, и някои други държави. Климатът определя степента на наситеност на цвета. Така например къна, отглеждана в горещ, сух климат, като в района Раджастан /Индия/,  придава наистина интензивен цвят.
* Естествената къна произвежда един – единствен цвят: оранжево-червен. Къна, означена като ‘черна’, ‘кафява’, и др.  в търговската мрежа, най-често съдържа изкуствени добавки. Естествената къна няма как да изсветли косата, но все пак, смесена с други растения, тя може да произведе цветове, различни от оранжево-червен. Цветовете се определят от точната рецепта и началния цвят на косата.
* Индиго понякога е наричано черна къна, но и то е различно растение (Indigofera Tinctoria).  Индиго се смесва 15-20 минути преди нанасяне на косата, не повече, тъй като с времето свойствата му намаляват. Използва се в комбинация с къна, дори за постигането на черен цвят. Все пак, внимавайте за ‘черна къна’, тъй като може да съдържа парафенилен диамин (ПФД). Вижте защо е добре да избягвате ПФД.
* Касия, позната като ‘безцветна къна’, всъщност е съвсем различно растение (Cassia Obovata, или Cassia Angustifolia). Друго име на растението е Сена.
* Можете да нанасяте естествена къна върху боядисана коса.
* Можете да нанасяте боя върху къносана коса. Къната е упорита, така че за предпочитане е подобни процедури да не стават в домашни условия. За съжаление силно изсветляване на къносана коса би се получило единствено с цената на увреждане на косата.
* В зависимост от началния цвят на косата, първите два-три дни е възможно цветът да е по-светъл от желаното. Поради естествения процес на оксидация цветът ще потъмнее леко следващите дни.
* С всяко следващо нанасяне цветът е по-наситен и по-тъмен. В случай, че сте намерили своя цвят, може да продължите да нанасяте къна само в корените на косата.

Къната е подходяща за вас, ако:

* харесвате косата си в червените тонове
* имате проблем с косата, или кожата на главата си – включително тънка, изтощена коса, без блясък
* търсите естествен метод за оцветяване на косата
* имате алергия към някоя от съставките в боите за коса

Къната не е подходяща за вас, ако:

* търсите изсветляване на косата
* често експериментирате с цвета на косата си, или търсите някои специфични оттенъци - например светло лешников или пепелно рус цвят.
Начин на приложение:

Вариант 1:

Маска от къна – минимална промяна в цвета на косата; силно подхранващо действие. Използвайте 2 с.л. къна, смесете с течност по избор, и оставете да престои в съда от 20 мин. до няколко часа. Ако добавяте касия, смесете я в отделен съд, оставете я да престои, и добавете към готовата къна. Разредете получената смес с повече балсам за коса – ¼ до ½ ч.чаша. Нанесете на косата равномерно, покрийте с найлонова шапка и хавлиена кърпа, и оставете да престои – за минимална промяна в цвета – 20-30 минути. Измийте обилно с вода.

Очакван резултат:

при светла коса – ягодово русо; при кестенява коса – топло кестеняв цвят; при много тъмна коса – без промяна в цвета.

Вариант 2:

Универсална рецепта за наситен цвят - къна се смесва с течност по избор (топла вода, чай от лайка, лимонов сок, сок от портокал, червено вино) до консистенцията на каша, покрива се и се оставя да престои от 2 до 24 часа, докато отдели цвят. Лесно ще познаете кога е готова: повърхността ще потъмнее, а намажете ли вътрешната част на китката, след половин минута кожата ще се оцвети в оранжев цвят. Косата се разделя на кичури и се намазва обилно със сместа, покрива се с найлонова шапка и хавлиена кърпа, и се оставя на косата от 2 до 8 часа. Измийте обилно с вода; нанесете повече балсам за по-лесно отмиване.

За къса коса използвайте 50-100 г къна; за коса до раменете – 100 г ; за дълга коса – 200 г

Очакван резултат:

при светла коса – ярко риж цвят; при кестенява коса – наситен тъмно червен цвят; при черна коса – без промяна в цвета; слаб оттенък на слънчева светлина.

Възможно е къната да се смеси с касия, индиго и/или амла за постигането на различни нюанси - дори тъмно кестеняво и черно! Натуралната Henna е изключително полезна за косата. Тя оцветява косата в червени тонове, но и много повече от това: с нейна помощ ще постигнете красиви, естествени цветни нюанси – различни оттенъци на червено, кестеняво и черно, като добавите билки като Cassia Obovata, Indigo, Amla. Цветовете са изключително трайни, с много добро покритие на бели коси.

Състав (INCI):

Lawsonia Inermis Extract

100 г

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър