Нишесте от тапиока 250гр, БиоСвят

Нишесте от тапиока 250гр, БиоСвят

Код на продукт:1494
Наличност:В наличност
Цена: 2.50 лв

500гр
Произход: Тайланд
Подходящи за добавка към сладкиши и сладки, както и за украса на торти, кремове и други.

БЕЗ ГМО, БЕЗ ГЛУТЕН, БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР

Какво е Тапиока ?
Тапиока е нишесте, извлечено от грудковите корени на растението Маниока (Manihot esculenta). В цял свят е известно под името Тапиока

Маниоката е едно от най-полезните растения, отглеждани за консумация от човека. Полени от растението, датирани от 4600 пр.н.е., са намерени в низините на Мексиканския залив при археологическите разкопки край Сан Андрес в щата Табаско. Най-старите преки доказателства за култивиране са открити при археологически разкопки в Салвадор и доказват, че маите са отглеждали маниока преди 1400 години.

Тя е основен хранителен продукт за населението на Америка в периода преди Колумб. Благодарение на прекрасния си хранителен състав и най-вече заради липсата на глутен в него се преръчва при всички режими на здравословно хранене, при необходимост от редукция на телесното тегло, при глутенова непоносимост.

Подходяща храна е за спортисти или хора, които извършват тежък физически труд, тъй като има висока енергийна стойност и почти няма мазнини.

Съдържа холин, който е от изключителна важност за обмяната на веществата в организма.
Има широко приложение в кулинарията тъй като няма специфични вкус и аромат. Използва се за сгъстяване на сосове, шейкове, ястия. Замества частично или цялостно брашна в рецепти за хляб, сладкиши, кремове, каши и др.

Напишете ревюNote: HTML is not translated!

Лош           Добър