Здравейте и добре дошли в блога на Био Магазин „Тайната Градина‘‘. Много ни е приятно, че днес разказваме за една обширна и винаги интересна тема за етеричните масла. В тази статия ще наблегнем към по-универсалните и подходящи за всеки дом, а наред това ще се разкрие защо е добре да ги имаме. Надяваме, че ще ви бъде интересно и полезно. Споделете в коментар кои са ви любимите или кое етерично масло използвате /за къде и за какво/ Със сигурност ще се получи една добра дискусия.

Важно!!! Етеричните масла НЕ се нанасят директно върху кожата. Първо се смесва с подходяща база /напр. кокосово масло, бадемово масло, арганово масло и т.н./
    

 • Етерично масло от Тамян

Предимствата на тамяна включват поддръжка на мозъка, изграждане на имунитет срещу вируси, намаляване на възпалението и дори биха могли да помогнат на организма да се бори със сериозни заболявания.

Тези положителни резултати настрана, тамянът е много добър в поставянето на хората в интроспективно и съзерцателно състояние. Това настроение е много благоприятно за медитация, което е много полезен начин за намаляване на нивата на стреса. Високото и ниското ниво на стрес, което натрупваме в наши дни, може да причини опустошение на нашето здраве, така че колкото повече начини откриете, за да го намалите, толкова по-добре ще бъдете.

 •        Етерично масло от Лимон

Етеричното масло от лимон може да се използва за всичко от почистване на продукти до изчистване на тялото ви. Ползите за здравето са двойни:

Смяната на етеричното масло от лимон с някои от традиционните почистващи продукти от околната среда ще позволи на тялото ви да реагира положително на околната среда.

 •         Етерично масло от Евкалипт

Евкалиптовото етерично масло е известно с приятната си миризма, но също така е и мощен помощник за хора с респираторни проблеми, причинени от алергии или състояния като бронхит. Евкалиптът до голяма степен дължи на свойте антиспазматични, деконгестантни и отхрачващи свойства на съединение, наречено cineole, което спомага за облекчаване на кашлица и борба с горните дихателни проблеми. Ако често се намирате в ситуации, където сте заобиколени от мръсотия, прах или прашец, вероятно ще забележите огромни подобрения, като от време на време използвате евкалиптово етерично масло. За да използвате, поставете няколко капки в дифузер и позволете на аромата да изчисти дишането ви.

 •          Етерично масло от Мента

Етеричното масло от мента може да бъде едно от най-големите предимства на хората, които искат да отслабнат и да намалят апетита си. Една от най-големите трудности за хората, които искат да свалят килограми, е непрестанното желание да похапват все вредни неща. Както вероятно знаете, тези закуски по никое време се трупат. Зотова използвайте етерично масло от мента. Ментата се отличава със способността си да поддържа храносмилането, повишава енергията, подобрява фокуса и облекчава мускулната болка. Просто нанесете капка или две върху себе си или пуснете в дифузер и позволете на аромата да свърши магията си.

 •          Етерично масло от Лавандула
  Това успокояващо, релаксиращо етерично масло е идеално, за да помогне на ума ви да релаксира и за смъкване на енергийните ви нива за добър сън. Един добър нощен сън често се пренебрегва, но това е може би най-важният аспект на здравето. Сънят позволява на мозъка и тялото ви да се декомпресират, лекуват и регенерират, за да ви превърнат в по-добра и по-спокойна версия на себе си. Осем часа е стандартът за добра нощна почивка, но навлизането в дълбок възстановителен сън е това, което диктува качеството й. Ако сте успяли да откраднете едва осем часа сън, вие сте имали само ⅓ лош ден, преди да се събудите! Ако имали проблеми със заспиването или да останете заспали, добавете етерично масло от лавандула във вашата нощна програма. Просто нанесете 1 капка на повърхността или поставете в дифузер за ароматна атмосфера. Прилагането на лавандулово етерично масло в долната част на краката и на възглавницата също е метод, който обикновено се използва за заспиване.
 •            Етерично масло от Розмарин

Маслото от розмарин има изразено действие върху мозъка и централната нервна система. То има отлични качества като мозъчен стимулант и подобрява паметта. Това етерично масло помага още при главоболие, мигрена, невралгия, умствена умора и нервно изтощение. Влияе много добре и на дихателната система. Употребява се широко в продуктите за грижа за косата, тъй като има силно положителен ефект върху здравето на косата и скалпа. Стимулира и насърчава растежа на косата.Убива бактериите в стаята.

 •          Етерично масло то Мащерка
  Прочиства дихателните пътища от секрети, стимулира имунната система, намалява мускулният и храносмилателният дискомфорт. Биологично етерично масло от мащерка се отличава с високо съдържание на тимол (Thymus vulgaris ct thymol). Тимолът принадлежи към естествения клас съединения, известни като биоциди − вещества, които унищожават патогенните микроорганизми: вируси, бактерии, паразити и гъбички, и намаляват бактериалната резистентност към общи антибиотици, например пеницилин.
 •          Етерично масло от Ванилия
  Ароматът на ванилия предизвиква усещане за хармония, спокойствие и комфорт. За него също така се смята, че е естествен афродизиак. Позитивните усещания, които ванилията носи на мнозинството от хората се дължи на ванилина, който е основен химичен компонент в състава ѝ.
 •        Етерично масло от Бяла Ела
  Действа ефективно, когато се използва ежедневно в дифузер, особено когато може да има възпрепятстване на потока през дихателните канали през студените зимни месеци. Неговите антисептични, антибактериални, аналгетични и противовъзпалителни свойства го правят чудесна добавка към маслата за подхранване на кожата и за употреба при възпалени кожни състояния като ухапвания от насекоми и ужилвания. Емоционално и енергийно етеричното масло от бяла ела ободрява, особено по време на стресови, предизвикателни ситуации, които изискват повече емоционална устойчивост и сила.

 

Всички етерични масла може да намерите и закупите в сайта ни.
Ще продължим по темата с етеричните масла и по-скоро тяхното обширно приложение, описание на ароматите и съвместимост с други масла.

Очаквайте скоро!